Kluski francuskie kładzione

Kluski francuskie kładzione

Kluski francuskie kładzione

Przepis na : obiad

Dodatek idealny do gulaszu jak i pieczonego mięsa - kluski francuskie kładzione przygotowane z mąki, mleka, masła klarowanego i jajek. Proste do przyrządzenia, miękkie i bardzo smaczne! Jasne w kolorze oraz delikatne w smaku :) Składniki na 3-4 porcje: 1,5 szklanki mąki pszennej (około 220 g) 1/2 szklanki mleka 3 jajka (rozmiar m) 3 łyżki masła klarowanego (60 g) sól do smaku Jajka wbić do miski i dokładnie wymieszać z mlekiem. Następnie do innej (najlepiej wysokiej) miski wsypać szklankę mąki i dodać masę ... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, ciasto, francuskie, mięso, mięsa pieczone, gulasz, obiad, ciasta z masa, prosty obiad, proste ciasto, ciasto francuskie, ciasto francuskie

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.