Sos grzybowo-śmietanowy

Sos grzybowo-śmietanowy

Sos grzybowo-śmietanowy

Przepis na : obiad

Czas Gotowania : 5 min Gotowe w : 30 min   Jesień w tym roku jest bardzo uprzejma i zasypała nas ogromną ilością grzybów. Po powrocie z lasu zawsze przygotowuję świeży sos grzybowo-śmietanowy. Kilka osób prosiło mnie już o ten przepis, tak więc oto i on. Składniki Około 70 dkg grzybów 3 średniej wielkości cebule 1/2 l śmietany 30% 50 ml oleju rzepakowego sól, biały pieprz Krok po Kroku 1 Oczyszczone grzyby kroimy do miski. Do garnka nalewamy wody i doprowadza my do wrzenia. Dodajemy sól i 3 łyżki octu (o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.