Przepis na : obiad
Czas Gotowania : 5 min Gotowe w : 30 min Jesień w tym roku jest bardzo uprzejma i zasypała nas ogromną ilością grzybów. Po powrocie z lasu zawsze przygotowuję świeży sos grzybowo-śmietanowy. Kilka osób prosiło mnie już o ten przepis, tak więc oto i on. Składniki Około 70 dkg grzybów 3 średniej wielkości cebule 1/2 l śmietany 30% 50 ml oleju rzepakowego sól, biały pieprz Krok po Kroku 1 Oczyszczone grzyby kroimy do miski. Do garnka nalewamy wody i doprowadza my do wrzenia. Dodajemy sól i 3 łyżki octu (o... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...