Przepis na : obiad
Czas Przygotowania : 15 min Gotowe w : 1 h Liczba porcji : 5-6 szt. Chaczapuri to gruziński chleb, który u nas w domu zadomowił się na stałe. Wystarczy kilka składników i możemy delektować się wyśmienitym pieczywem. Składniki 1/2 kg. Mąki 450 ml. kefiru (śmiało można użyć maślanki) 1 płaska łyżeczka cukru 2 płaskie łyżeczki soli 1 płaska łyżeczka sody Krok po Kroku 1 Wszystkie składniki mieszamy (ciasto będzie lepić sie do rąk). Pozostawiamy na około 30 min. 2 Dzielimy całosć na 5-6 części i każdą wał... czytaj dalej...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...