Bardzo zdrowa zupa z zielonej soczewicy. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 szklanka zielonej soczewicy ½ szklanki makaronu sól pieprz mięta suszona 4 szklanki wrzącej wody Przygotowanie Umyć soczewicę i gotować w garnku około 20 min. Odcedzić. Odstawić na bok. Cebulę i czosnek umyć, obrać i pokroić w drobną kostkę. Roztopić masło i oliwę. Dodać cebulę i czosnek. Zeszklić. Dodać koncentrat. Wymieszać. Wlać wodę... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.