Wartościowa, delikatna i lekka zupa z bobu. Porcja dla 4 osób. Smacznego! Składniki 1 paczka mrożonego bobu (450g.) 1 mała marchewka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka mąki sól pieprz śmietana 18% do dekoracji posiekany koperek sok z cytryny Przygotowanie W garnku gotować bób do miękkości. Odcedzić i obrać go. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć. W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę, czosnek i marchewkę. Zeszklić. Dodać mąkę i mieszać prz... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Nazywam się Duygu Bolikowski, jestem architektem i menedżerem projektów, pochodzę z Turcji, a od kilkunastu lat mieszkam i pracuję w Polsce. Lubię przedstawiać Polakom swój rodzinny kraj, w tym także jego kuchnię. Od 2012 roku prowadzę blog kulinarny TureckiePrzepisy.pl, gdzie przedstawiam najróżniejsze potrawy kuchni tureckiej. Mój synek Leon jest moim pomocnikiem w kuchni, a mój mąż Łukasz jest najważniejszym konsumentem.