Zupa szczawiowa z faszerowanymi jajkami – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z faszerowanymi jajkami – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z faszerowanymi jajkami – kuchnia podkarpacka

Zupa szczawiowa z faszerowanymi jajkami – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Zmiennica, gmina Brzozów, powiat brzozowski Choć zupa szczawiowa to proste danie, można przygotować ją na wiele sposobów. Prezentowałam Wam już szczawiową z ryżem, szczawiową na kefirze czy szczawiową z ziemniakami. Jednak najpopularniejszym dodatkiem do zupy szczawiowej jest jajko. Zazwyczaj po prostu kroi się je na połówki i wkłada do zupy. W niektórych zakątkach Podkarpacia jajko kroi się na kawałki i dodaje do zupy, w której są ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.