Schab po lasowiacku – kuchnia podkarpacka
Schab po lasowiacku – kuchnia podkarpacka
Schab po lasowiacku – kuchnia podkarpacka Jednym z dobrodziejstw natury, bez którego nie byłoby lasowiackiej kuchni, są leśne grzyby. W sezonie podawane przede wszystkim w postaci sosów i zup ze świeżych grzybów, poza sezonem wzbogacały smak i kolor wielu potraw. Suszone grzyby dorzucano do kapusty, do kasz i do zup. Dodawano je również do duszonych mięs. Schab po lasowiacku to miękkie, soczyste kotlety duszone w towarzystwie suszonych grzybów i cebuli. Smakują wyjątkowo właśnie dzięki grzybom, które oddaj... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, schab, kotlety, sosy, zupa, ziemniaki, kapustą, kasza gryczana, zupa grzybowa
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję