Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka

Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka

Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka

Pasztet z fasoli i grzybów – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Komorów, gmina Majdan Królewski, powiat kolbuszowski  W naszej regionalnej kuchni suszone grzyby dodajemy do różnych potraw, wzbogacając ich smak, zapach i wygląd. Gotujemy na nich barszcze, dodajemy do kapusty lub do farszu na gołąbki. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich „Komorowianki” polecają suszone grzyby jako składnik pieczonego pasztetu z fasoli. Dzięki temu prosty warzywny pasztet nabiera smaku i charakteru. Jeśli więc lubicie tego typu pot... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.