Kwas z Opaki – kuchnia podkarpacka
Kwas z Opaki – kuchnia podkarpacka
Kwas z Opaki – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Opaka, gmina Lubaczów, powiat lubaczowski Kwas z Opaki to bogata w składniki zupa, która ma wiele wspólnego z barszczem ukraińskim. Gotowana jest na mięsie drobiowym, ale jej główne składniki to warzywa: buraczki ćwikłowe, ziemniaki, marchewka, pietruszka i fasola. Suszone grzyby dodane do zupy wzbogacają nie tylko jej smak, ale i kolor. Kiszona kapusta, mimo że gotowana osobno, lekko zakwasza zupę – stąd też nazwa dania, kwas. Dodatkowo zupę można dokwasić octem... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa, grzyby, buraki, kapustą, kapusta kiszona, buraczki, kurczak, barszcz, zupa grzybowa
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję