Tradycyjna surówka z selera i jabłek. Składniki: 1 seler 4 jabłka 1 cytryna sól do smaku pieprz do smaku 10 dag płatków migdałowych majonez ze śmietaną Wykonanie: Selera, jabłka obrać i pokroić w zapałki, skropić sokiem z cytryny. Dodać 5 dag migdałów, wymieszać razem z przyprawami i majonezem wymieszanym ze śmietaną. Przełożyć do salaterki i posypać migdałami. czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com