Sos słodko- kwaśny do mięs

Sos słodko- kwaśny do mięs

Sos słodko- kwaśny do mięs

Intensywność połączenia dwóch skrajnych smaków- kwaśnych owoców ze słodkim miodem i mocnym chrzanem nada charakteru każdej przygotowanej przez Ciebie potrawie mięsnej.  Składniki: 2 pomarańcze 1 cytryna ½ szklanki czerwonego wina półsłodkiego 1 łyżka miodu 1 łyżka galaretki porzeczkowej ¼ łyżeczki imbiru 4 łyżki startego chrzanu (może być ze słoiczka) sól do smaku Wykonanie: Pomarańcze i cytrynę umyć, zetrzeć skórki, a sok dobrze wycisnąć. Wlać wino do garnka, dodać soki, startą skórkę, miód, galaretkę i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

miód, sok, pomarańcze, galaretka, imbir, sosy, sos mięsny

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.