Wykonanie ich jest proste i mało pracochłonne, ale... Wymaga czasu :) To pyszne połączenie racuchów z plackami ziemniaczanymi, podane na słodko z musem jabłkowym smakuje wybornie! Opłaca się zaczekać :) Składniki: 2 ziemniaki 11/2 dag drożdży ½ łyżeczki sody oczyszczonej 1 jajko 1 szklanka mąki 2 łyżki stopionego tłuszczu 1 łyżka gorącej wody szczypta soli cukier do smaku tłuszcz do smażenia Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc. Drożdże, cukier rozpuścić w ½ szklance ciepłej wody i dodać do ziemniak... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com