Przepis na : deser
Miały być naleśniki z marmoladą, ale wyszła piramidka :) Składniki: 25 dag mąki 5 jaj ½ l mleka 1 mały jogurt owocowy 6 łyżek oliwy ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki soli Składniki na marmoladkę: 1 kg jabłek 1 łyżka masła 1 galaretka (najlepiej pod smak jogurtu) Wykonanie: Jaja zmiksować z mąką i sodą, oliwą, mlekiem i jogurtem. Posolić do smaku i smażyć cienkie naleśniki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce, przełożyć do rondelka i usmażyć na maśle z dodatkiem galaretki. Wystudzone naleśniki przekładać letnią marmoladką a... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com