Przepis na : deser
Szybki deser z kaszy jaglanej. Palce lizać! Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 łyżka masła 1/3 szklanki śmietany 1 łyżka cukru pudru cukier waniliowy sól Sposób przygotowania: Zagotować mleko z 3 łyżkami cukru i masłem- mieszając wsypać kaszę, przykryć i ugotować na wolnym ogniu. Śmietanę wymieszać z cukrami i nałożyć na wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną. Udekorować dowolnie najlepiej powidłem z własnej spiżarni. czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com