Kapusta czerwona na winie do obiadu

Kapusta czerwona na winie do obiadu

Kapusta czerwona na winie do obiadu

Bardzo smaczny dodatek do obiadu z kapusty czerwonej i jabłek. Składniki: 1 główka czerwonej kapusty(mała), 3 jabłka, 1 cebula, 2 łyżki smalcu, 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina, 1 cytryna, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę oczyścić, drobno pokroić, dodać soli i cukru do smaku, skropić sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na kilka godzin. Cebule drobno posiekać, przysmażyć na smalcu, dodać kapustę, starte jabłka i smażyć na wolnym ogniu podlewając winem. Pod koniec duszenia doprawić do smak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, kapustą, czerwona kapusta, obiad, sałatki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.