Przepis na : deser
Dziś u mnie obiad na słodko :) Gofry ale niecodziennie- ciasto maślane, a na wierzchu ostatnio odkryta przeze mnie pyszna niskosłodzona konfitura z moreli. Składniki: 4 jajka, 20 dag cukru, 25 dag masła, 30 dag mąki 7 gram proszku do pieczenia, 1 aromat pomarańczowy, 1 słoiczek dżemu- polecam www.naszedomowe.pl Wykonanie: Jajka utrzeć bardzo dokładnie z cukrem. Następnie wlać roztopione masło, wymieszać, dodać resztę składników i dobrze wyrobić ciasto mikserem. Rozgrzać gofrownicę, nakładać łyżką równomi... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com