Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym

Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym

Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym

Przepis na : deser

Latem najczęściej sięgam po desery lodowe, zimą wolę desery na ciepło. Karmelizowane gruszki z sosem piernikowym to pyszny deser dla całej rodziny, wspaniale pachnie i smakuje. Owoce rozpływają się ustach.   SKŁADNIKI: 3 gruszki, 5 łyżek cukru, 5 dag masła, 1 tabliczka białej czekolady, 1/2 łyżki mleka, 2 łyżeczki przyprawy korzennej, szczypta cynamonu. PRZYGOTOWANIE: 1. Gruszki obieram, przekrawam na pół i usuwam gniazda nasienne. Na patelni rozpuszczam masło. Wsypuję cukier i mieszam. Dodaję grus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna kuchnia Kasi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.