Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Przepis na : obiad

Składniki: 1 kg fasoli 1/2 kg łopatki 2 wędzone nogi z kurczaka 1 duża cebula lub 2 małe 2 szklanki przecieru pomidorowego  ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarenkach sól, pieprz Dzień wcześniej moczymy fasolę. Następnego dnia zalewamy zimną wodą i zagotowujemy. Odlewamy pierwszą wodę. Wlewamy świeżej wody i gotujemy ok. 1 godziny. Dodajemy przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz w ziarenkach). Kroimy cebulę w kostkę i dodajemy do fasoli. Dodajemy całe nogi wędzone i pokrojoną łopatkę w k... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu tojestpyszne.blogspot.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.