Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami
Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami
Taki postny jada się tylko raz w roku, na kolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny z mięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych i śliwek wędzonych. Muszą być koniecznie wędzone, a nie suszone. W każdym domu robi się go inaczej, ale mój robi się praktycznie sam, bo piekę go bez mieszania i zaglądania do niego. Można przygotować już kilka dni przed Wigilią – po kilku dniach będzie jeszcze smaczniejszy, albo dużo wcześnie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
grzyby, kapustą, susz, śliwka, cebula, kapusta kiszona, pieczenie, wegetariańska, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, świąteczne, świąteczne przepisy, papryka, pieczywo, mięso, kolacja, bigos, bez pieczenia, boże narodzenie, czerwona kapusta, mięsa pieczone, dania bez mięsa
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz