Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i wędzonymi śliwkami

Taki postny jada się tylko raz w roku, na kolację wigilijną. Aby smakował równie dobrze jak świąteczny z mięsem, należy go napakować dużą ilością grzybów suszonych i śliwek wędzonych. Muszą być koniecznie wędzone, a nie suszone. W każdym domu robi się go inaczej, ale mój robi się praktycznie sam, bo piekę go bez mieszania i zaglądania do niego. Można przygotować już kilka dni przed Wigilią – po kilku dniach będzie jeszcze smaczniejszy, albo dużo wcześnie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Autor

GoszkaGoszka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, kapustą, susz, śliwka, cebula, kapusta kiszona, pieczenie, wegetariańska, wigilijne potrawy, potrawy wigilijne, świąteczne, świąteczne przepisy, papryka, pieczywo, mięso, kolacja, bigos, bez pieczenia, boże narodzenie, czerwona kapusta, mięsa pieczone, dania bez mięsa

Inne przepisy z To co kocham

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.