Pierś z kaczki w śliwkowej marynacie

Pierś z kaczki w śliwkowej marynacie

Pierś z kaczki w śliwkowej marynacie

Przepis na : obiad

Pierś z kaczki to pomysł na efektowny i szybki w przygotowaniu obiad. Znakomicie smakuje wtedy, gdy jej skórka jest przypieczona, natomiast wnętrze lekko krwiste. Oczywiście, jeżeli ktoś z was woli bardziej wysmażone mięsko - wtedy należy przytrzymać piersi na patelni nieco dłużej niż podaję w przepisie.  Składniki: 2 piersi z kaczki (ok. 500 g.)   łyżek powideł śliwkowych 2 łyżki miodu 2 łyżki octu winnego sól pieprz  curry Przygotowanie:   Piersi myjemy pod bieżącą wodą i czyścimy.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Taste Therapy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.