Sałatka z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami

Sałatka  z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami

Sałatka z kaszy quinoa z awokado, migdałami, suszonymi pomidorami

Przepis na : sałatka

Quinoa, czyli komosa ryżowa to bogata w składniki odżywcze kasza.  Występuje w różnych odmianach i kolorach, od białej, jasnożółtej, czerwonej do brązowej, a nawet czarnej. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek, zup, deserów. Komosa po ugotowaniu bywa gorzka w smaku, dlatego warto przedtem ją namoczyć i przepłukać ( ja przelewam wrzątkiem) na sitku. Jak ugotować komosę ryżową (quinoa) podpowiadam  tutaj . Składniki 250 g ugotowanej kaszy quinoa – komosy ryżowej ( jak ugotować kaszę quin... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.