Przepis na : deser
Ricotta to miękki, niedojrzewający biały ser, wytwarzany z serwatki pozostałej w produkcji innych serów. Oznacza się łagodnym, mlecznym i delikatnie słodkim smakiem. Jest znakomitym składnikiem wielu potraw, zarówno deserów, jak i dań wytrawnych. Wykonanie tego deseru jest banalnie proste i ma tę zaletę, że serek i syrop możemy przygotować odpowiednio wcześniej i przechowywać w lodówce. Figi nie są dostępne przez cały rok, więc śmiało możemy zastąpić je innymi owocami. Składniki dla 4 osób Świeże figi –... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...