Matnakash – płaski ormiański chleb. Drożdżowe ormiańskie pieczywo

Matnakash – płaski ormiański chleb. Drożdżowe ormiańskie pieczywo

Matnakash – płaski ormiański chleb. Drożdżowe ormiańskie pieczywo

Przepis na : deser

Dzisiejszy wypiek w piekarni Amber to Matnakash, tradycyjny ormiański płaski chleb. Pieczywo można przygotować na zakwasie lub na drożdżach. Matnakash tradycyjny na drożdżach . Moja wersja pieczywa jest drożdżowa, a przepis pochodzi przepis stąd Hub Pages . Dzięki recepturom na pieczywo z różnych zakątków świata możemy poczuć się jak na kulinarnych wakacjach. Składniki CIASTO 500 g mąki chlebowej typ 750 1 płaska łyżeczka suszonych drożdży 1,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki cukru 350 ml wody 2-3 łyżki oliwy GL... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tajemnice Smaku

Warto przeczytać

Dieta 1000 kalorii

Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.