Do przygotowania uszek potrzebujemy: farsz: – grzyby – cebulę – sól, pieprz Grzyby moczymy przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na patelni po czym dodajemy odcedzone, posiekane grzyby dalej smażymy ok 15 minut i studzimy. ciasto: – 1 szklanka mąki – pół szklanki wody – sól, pieprz – łyżka oleju Do miski przesiać mąkę, dodać olej, przyprawy i wodę. Wyrobić. Rozwałkować dość cienko. Z ciasta wycinamy kwadraty boku ok 4 cm i nakładamy farsz, składamy w trójkąty i formujemy...
Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Ostatnimi czasy w telewizji pojawia się co raz więcej programów kulinarnych. Jednym z moich ulubionych jest „Ewa gotuje”, w którym główną rolę odgrywa sama Ewa Wachowicz.
Czytaj dalej...