Sos z suszonych grzybów to szczególny dodatek na moim wigilijnym stole. Co roku przygotowuję go z grzybów, które samodzielnie zebrałam z mężem lub rodzicami. Z perspektywy czasu mam uczucie straty, ponieważ długo opierałam się przed skosztowaniem tego świątecznego przysmaku. Tak czy siak, naprawiam błędy młodości. Co powoduje, że go uwielbiam? Zachwycają mnie lekko kremowa konsystencja, smak i aromat. Sos charakteryzuje się także dużą uniwersalnością – można go zjeść do wigilijnej ryby, ziemniaków, pierogów, a ...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.
Czytaj dalej...