Rabarbar zapiekany pod kruszonką

Rabarbar zapiekany pod kruszonką

Rabarbar zapiekany pod kruszonką

Przepis na : deser

Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 3 łodygi rabarbaru – 2 małe jabłka – odrobinę mąki – 1/5 szklanki cukru – garść płatków owsianych – odrobinę masła – odrobinę wina Przygotować kruszonkę: w misce wymieszać odrobinę masła, pokrojonego w drobną kostkę, cukru, maki i płatków owsianych. Całość zagnieść rękoma, aż utworzy się kruszonka. Rabarbar i jabłka umyć, obrać i pokroić na kawałki. W garnku rozgrzać masło i wrzucić rabarbar i dusić do miękkości. Dodać cukier i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szybko Tanio Smacznie

Warto przeczytać

Dieta Pięciu Przemian

Jest to chińska dieta pomagająca utrzymać równowagę ciała i duszy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.