Czy u Was w domu ktoś testuje wasze kulinarne dzieła? U mnie tą osobą, wyrocznią, jest mój mąż. Jego kubki smakowe selekcję robią dość dokładnie i na „byle co” się nie skusi. Chociaż ten sos jego kryteriów nie spełnia (bo jest za słodki i owoce oczywiście do mięsa nie pasują) to uważam to za przepis warty uwagi. Połączenie składników jest bardzo nieoczywiste co sprawia, że podczas degustacji nasze zmysły szaleją. Do przygotowania sosu potrzebujemy: – 2 puszki mandarynek – paczkę migdałów w pł... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...