Przepis na : śniadanie
W niedzielę na śniadanie zawsze było jajko. To taka rodzinna tradycja, które została zapoczątkowana przez mojego tatę ponad 36 lat temu. I tak prawie co niedzielę, na talerzu lądowało jajko sadzone lub jajecznica. Choć może to się Wam wydawać monotonne, to delikatne odstępstwo kończyło się buntem mamy i moim. Myślę, że uda nam się ten jajeczny obrzęd” kontynuować. Tym czasem jajko w innej odsłonie! p.s. Aniu – już wiesz co kombinowałam Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy: – 150 g crème fraîch...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...