Ziemniaczana sałatka do ośmiornicy i ryb

Ziemniaczana sałatka do ośmiornicy i ryb

Ziemniaczana sałatka do ośmiornicy i ryb

SKŁADNIKI: 750 g ugotowanych w osolonej wodzie i w skórkach ziemniaków 2 łyżki nasion gorczycy 1 łyżeczka nasion kolendry 1 łyżeczka kminku rzymskiego 1 łyżeczka kurkumy 5 łyżek oliwy z oliwek otarta skórka z limonki + sok z 1 limonki sól morska do smaku 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego do smaku 3-4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 dymki ze szczypiorkiem Wykonanie: Wystudzone ziemniaki obrać ze skórek i pokroić w ok. 1/2 cm plasterki. Do żeliwnego rondla wlać oliwę i podgrzać ją Do oliwy wrzucić ziarna gorcz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.