Karmelizowana cebula na wyborną Zupę Cebulową francuską

Karmelizowana cebula na wyborną Zupę Cebulową francuską

Karmelizowana cebula na wyborną Zupę Cebulową francuską

SKŁADNIKI: 50-60 g niesolonego prawdziwego 82% masła 1 łyżka oleju lub oliwy 1 kg obranej cebuli 1 łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku Wykonanie: Rozpuścić masło z oliwą w żeliwnym lub dobrym emaliowanym garnku na malutkim ogniu żeby masło roztopiło się ale nie nabrało zbyt wysokiej temperatury. Zawarte w nim białko wtedy spali się. Cebule przekroić na połówki a następnie pokroić w niezbyt grube plastry. Rozkruszyć pokrojoną cebulę w garnku na roztopione masło, posypać cukrem, solą i pieprzem do smaku, pr... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.