Galaretkowa PannaCotta z białą czekoladą, kruszonymi malinami i z mietą

Galaretkowa PannaCotta z białą czekoladą, kruszonymi malinami i z mietą

Galaretkowa PannaCotta z białą czekoladą, kruszonymi malinami i z mietą

4 płatki żelatyny 100 ml białego wina deserowego lub słodkiego wina 1/2 laski wanilii 50 g cukru 125 g mrożonych malin 250 ml zimnej śmietany kremówki (minim. 2 godz. chłodzona) 100 g białej czekolady małe płatki mięty do dekoracji Wykonanie: Żelatynę zamoczyć w zimnej wodzie Wino postawić na ogniu, dodać do niego wyskrobany miąższ z 1/2 laski wanilii i samą laskę również, którą potem należy usunąć. Dodać też cukier i wszystko razem podgrzewać do momentu aż wino prawie zagotuje się, ale nie doprowadzać do wrz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sztuka gotowania w/g Samiry

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.