Składniki: - 5 łyżek surowej kaszy jaglanej - łyżka otartego świeżego imbiru - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki kurkumy - łyżka masła -2 jajka -1 łyżka mąki amarantusowej - 1 jabłko - silikonowe foremki do muffinek Przygotowanie: Kasze jaglana dobrze pluczemy i gotujemy. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygniecia. Jabłko trzemy na dużych oczkach, dodajemy Imbir, cynamon i kurkume. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka ubijamy z zimną kasza jaglana, masłem i mąka amarantusowa. Do foremek... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...