Biszkoptowe babeczki z kremem Babeczki 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej Krem 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki amarantusa ekspandowanego 1 banan 1/4 owocu granata Do nasączenia Sok z 1/2 cytryny Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. Białka ubijamy na sztywna pianę, osobno ubijamy żółtka. Dodajemy żółtka do białek delikatnie mieszając drewniana łyżka. Mąkę przesiewamy do jajek dalej mieszając drewniana łyżka. Masę nakładamy do silikono... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...