Biszkoptowe babeczki z granatowym kremem

Biszkoptowe babeczki z granatowym kremem

Biszkoptowe babeczki z granatowym kremem

Biszkoptowe babeczki z kremem Babeczki  2 jajka  2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej Krem 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego   2 łyżki amarantusa ekspandowanego   1 banan   1/4 owocu granata Do nasączenia Sok z 1/2 cytryny   Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni.   Białka ubijamy na sztywna pianę, osobno ubijamy żółtka. Dodajemy żółtka do białek delikatnie mieszając drewniana łyżka. Mąkę przesiewamy do jajek dalej mieszając drewniana łyżka.   Masę nakładamy do silikono... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.