Biszkoptowe babeczki z granatowym kremem



Biszkoptowe babeczki z kremem
Babeczki 
2 jajka 
2 łyżki mąki pszennej pełnoziarnistej

Krem
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 
2 łyżki amarantusa ekspandowanego 
1 banan 
1/4 owocu granata

Do nasączenia
Sok z 1/2 cytryny 
Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni. 
Białka ubijamy na sztywna pianę, osobno ubijamy żółtka. Dodajemy żółtka do białek delikatnie mieszając drewniana łyżka. Mąkę przesiewamy do jajek dalej mieszając drewniana łyżka. 
Masę nakładamy do silikonowych foremek na mufinki. 
Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni 
Pieczemy około 20 minut.

Po wystygnieciu, kroimy babeczki na pol i skrapiamy sokiem z cytryny.
Banany rozgniatamy widelcem. Łączymy wszystkie składniki na krem i przekładamy babeczki.


Komentarze

Popularne posty