Zupa grzybowa z podgrzybków (świeżych lub mrożonych)

Zupa grzybowa z podgrzybków (świeżych lub mrożonych)

Zupa grzybowa z podgrzybków (świeżych lub mrożonych)

Zupa grzybowa gości u mnie nie tylko jesienią. Można zrobić ją zarówno ze świeżych jak i mrożonych podrzybków - jest tak samo smaczna.  500g podgrzybków świeżych lub mrożonych krojonych w kostkę 3 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1 por 4 ząbki czosnku 2 l bulionu  sól, pieprz 1. Podgrzybki oczyszczamy, kroimy w kostkę. Ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler również kroimy w kostkę, por w plastry.  2. Do bulionu wrzucamy grzyby i warzywa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.