Zapiekanka ziemniaczana z dynią i boczkiem
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Zapiekanka ziemniaczana z dynią i boczkiem
Przepis na : obiad
Kolejny pomysł na wykorzystanie dyni. W jesiennej zapiekance smakuje doskonale. 1 kg ziemniaków 1/2 kg dyni hokkaido (waga po usunięciu pestek) 200g boczku wędzonego 200g śmietany 18% 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa 150g żółtego sera 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Studzimy, kroimy w grube plastry. 2. Na patelni podsmażamy boczek, kiedy puści tłuszcz dodajemy pokrojoną w kostkę dynię. Smażymy chwilę, podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości. 3. Śmietanę mieszamy z ...
Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchniWarto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
szefowakuchni
Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
dynia, boczek, ziemniaki, zapiekanka, zapiekanki, zapiekanka ziemniaczana, zapiekanka z ziemniakami, obiad
Inne przepisy z Szefowa kuchni
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję