Zapiekanka ziemniaczana z dynią i boczkiem

Zapiekanka ziemniaczana z dynią i boczkiem

Przepis na : obiad

Kolejny pomysł na wykorzystanie dyni. W jesiennej zapiekance smakuje doskonale.  1 kg ziemniaków 1/2 kg dyni hokkaido (waga po usunięciu pestek) 200g boczku wędzonego  200g śmietany 18% 1 jajko  sól, pieprz, gałka muszkatołowa 150g żółtego sera 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości. Studzimy, kroimy w grube plastry. 2. Na patelni podsmażamy boczek, kiedy puści tłuszcz dodajemy pokrojoną w kostkę dynię. Smażymy chwilę, podlewamy odrobiną wody, dusimy do miękkości.  3. Śmietanę mieszamy z ...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.