Zapiekanka po nelsońsku z ziemniakami, jajkami i boczkiem

Zapiekanka po nelsońsku z ziemniakami, jajkami i boczkiem

Zapiekanka po nelsońsku z ziemniakami, jajkami i boczkiem

Przepis na : obiad

Zapiekanka nelsońska to połączenie jajek, boczku, ziemniaków i śmietanowego sosu. Jak większość zapiekanek jest łatwa do zrobienia i całkiem przyjemnie się prezentuje:). Jest także bardzo sycąca, można nią zapełnić wiele głodnych brzuchów. 1 kg ziemniaków 2 cebule 300g pieczarek 200g boczku 150ml śmietany 18% 5 jajek 150 startej mozzarelli  sól, biały pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra, gałka muszkatołowa 1. Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości i kroimy w plastry. 4 jajka... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.