Nocne ciasto drożdżowe z rabarbarem - bez wyrabiania

Nocne ciasto drożdżowe z rabarbarem - bez wyrabiania

Nocne ciasto drożdżowe z rabarbarem - bez wyrabiania

Bardzo lubię to ciasto drożdżowe. Powodów jest kilka: zawsze się udaje, wyrasta wysokie, nie wymaga uciążliwego wyrabiania. Tym razem zrobiłam je w wersji z rabarbarem. Posmak drożdży jest tu bardziej wyczuwalny niż w tradycyjnych drożdżowych ciastach, dla mnie to plus, lubię smak drożdży.  Ciasto:  1/2 szklanki oleju  1 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 3 jajka L szczypta soli  50g drożdży 1/2 kg mąki  Kruszonka + dodatki: 3 gałązki rabarbaru 50g masła 100g mąki  50g cukru ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.