Krucha tarta z jabłkami i delikatną bitą śmietaną to świetna propozycja sezonowego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu przy kawie w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto kruche: 250g mąki pszennej 125g masła extra 60g cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy Mus jabłkowy: 720g prażonych jabłek (ze słoika) 1 galaretka krystaliczna lub zielona np. jabłkowa 3 łyżeczka żelatyny 1/2 szklanka wody Bita śmietana: 500ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru c... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.