Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą

Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą

Quiche z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i owocową nutą

Przepis na : obiad

Quiche to wywodząca się z kuchni francuskiej wytrawna tarta ze słonego, kruchego placka wypełniona masą serowo - jajeczną. W mojej wersji z nadzieniem w postaci aromatycznego wędzonego łososia, który idealnie komponuje się ze słodkością gruszki i żurawiny oraz wyrazistym smakiem sera pleśniowego. Składniki: Ciasto kruche: 190g mąki pszennej 95g masła extra 1 jajko 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli bułka tarta do oprószenia formy masło do wysmarowania formy Nadzienie: 150g wędzonego na zimno ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, łosoś, ciasto, gruszka, ryby, łosoś wędzony, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, placki, bułki, rukola, ryba, obiad, ciasto z gruszkami, ciasta z masa, bułka pszenna, ciasto na zimno, ciasto francuskie, bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.