Faworki z piekarnika to odchudzona wersja klasycznych faworków pieczonych na głębokim tłuszczu. Faworki fit są złociste, pachnące i bardzo chrupiące. Składniki: 400g mąki pszennej 6 żółtek 8 łyżek jogurtu naturalnego 2 łyżki wódki szczypta soli cukier puder do posypania faworków Wykonanie: 1. Mąkę przesiać do miski, dodać żółtka, jogurt naturalny, wódkę, szczyptę soli i całość dokładnie wymieszać mikserem. Następnie przełożyć na stolnicę, zagnieść rękoma, wyrobić na jednolite i gładkie ciasto. Z gotowego cia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.