Pierś kurczaka pieczona w boczku
Pierś kurczaka pieczona w boczku
Na blogu pojawiały się już podobne obiady. Do tej pory jednak zawijałam pierś w szynkę parmeńską lub szwardzwaldzką. Tym razem poszłam bardziej w stronę kuchni polskiej, a to za sprawą obiadu, który jedliśmy u cioci. Okazało się, że tak przygotowana pierś jest niezwykle soczysta i aromatyczna. Spróbujcie, chociażby na niedzielny obiad. Przepis ma jeszcze tę zaletę, że przygotowanie go zajmuje bardzo mało czasu. Składniki: 2 nieduże piersi z kurczaka 8 plasterków wędzonego boczku Sól, pieprz, słodka ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni
Autor
kabamaiga
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierś, piersi, obiad, boczek, pieczenie, papryka, por , szynka, polędwiczki, kurczak, polędwiczka, słodkie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak wędzony , kurczak z boczkiem, pierś z kurczaka w oliwie, kurczak z papryką , pieczony boczek, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z porem, zapiekany kurczak, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka
Inne przepisy z Sto kolorów kuchni
Dodaj komentarz