Pierś kurczaka pieczona w boczku

Pierś kurczaka pieczona w boczku

Pierś kurczaka pieczona w boczku

Na blogu pojawiały się już podobne obiady. Do tej pory jednak zawijałam pierś w szynkę parmeńską lub szwardzwaldzką. Tym razem poszłam bardziej w stronę kuchni polskiej, a to za sprawą obiadu, który jedliśmy u cioci. Okazało się, że tak przygotowana pierś jest niezwykle soczysta i aromatyczna. Spróbujcie, chociażby na niedzielny obiad. Przepis ma jeszcze tę zaletę, że przygotowanie go zajmuje bardzo mało czasu.   Składniki: 2 nieduże piersi z kurczaka 8 plasterków wędzonego boczku Sól, pieprz, słodka ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Autor

kabamaiga

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś, piersi, obiad, boczek, pieczenie, papryka, por , szynka, polędwiczki, kurczak, polędwiczka, słodkie, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak wędzony , kurczak z boczkiem, pierś z kurczaka w oliwie, kurczak z papryką , pieczony boczek, soczysta pierś z kurczaka, kurczak z porem, zapiekany kurczak, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, dania z kurczakiem, pieczeń z szynki, pieczona szynka

Inne przepisy z Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.