Fasolka szaparagowa w sosie pomidorowym

Fasolka szaparagowa w sosie pomidorowym

Fasolka szaparagowa w sosie pomidorowym

Taka trochę fasolka po bretońsku, ale nie do końca.  Wersja typowo letnia, pełna kolorów i smaków.  Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a można zrobić cały gar.  Nie znudzi się Wam, obiecuję.  Jeżeli nie jecie mięsa, można je pominąć.      Składniki: 500 g zielonej fasolki szparagowej 1 kg pomidorów 1 większa cebula 15 dag wędzonego boczku 15 dag kiełbasy sól, pieprz gałązka tymianku liść laurowy, ziele angielskie olej   Wykonanie: Pomidory sparzyć i obrać ze skórki (... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Sto kolorów kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.