Pyszna zupa z czerwonej soczewicy. Nie wymaga wielkich przygotowań, wystarczy rano wszystko umieścić w wolnowarze, a po 5 godzinach sycące danie gotowe. Zupa jest dosyć gęsta, więc jeżeli wolicie rzadszą, można ją po ugotowaniu rozrzedzić bulionem. Polecam! Inspiracją był przepis z tej strony składniki 1 i 1/2 szklanki suszonej soczewicy czerwonej 2 łyżki. oliwy z oliwek 2 cebule, pokrojone w kostkę 2 - 3 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżeczki mielonej kolendry 1 łyżeczka mielonego... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...