Zupa czosnkowa odsłona trzecia! Moim zdaniem najbardziej wyrazista i moja ulubiona. Przepis z książki " Encyklopedia Sztuki Kulinarnej t. 26 Zupy " składniki (dla 4 osób)40 ząbków czosnku - u mnie 4 duże główki100 ml białego, wytrawnego wina100 ml śmietanki50 g mielonych migdałów1 żółtkołyżeczka suszonego tymianku1/4 łyżeczki papryki (użyłam ostrej)1,2 l bulionudo podaniagrzanki usmażone na oliwiepietruszka lub szczypiorekprzygotowanieZagotować bulion, wsypać tymianek i gotować 5 minut. Czosne... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...