Śledzie bardzo czosnkowe i bardzo majerankowe. I bardzo smaczne. inspiracja "Śledzie" - Małgorzata Caprariskładniki250 g filetów śledziowych - matiasów - używam śledzi w oleju5 ząbków czosnku (dałam więcej)1-2 łyżki suszonego lub świeżego majerankusok z cytrynyoliwa lub dobry olejprzygotowanieŚledzie obficie skropić sokiem z cytryny odstawić na pół godziny, następnie pokroić na mniejsze kawałki. Czosnek pokroić na połówki. W słoiku układać warstwami porcję śledzia, przekładając czosnkiem i obficie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...