wołowina teriyaki smażona z makaronem ryżowym

wołowina teriyaki smażona z makaronem ryżowym

wołowina teriyaki smażona z makaronem ryżowym

Składniki: wołowina grzyby mun 2 marchewki cebula czosnek świeży imbir sos teriyaki sos sojowy mąka ziemniaczana woda olej do smażenia makaron ryżowy Wołowinę zamarynować na noc w sosie teriyaki. Marchewki pokroić ukośnie na półplasterki, cebulę w grubą kostkę, czosnek w plasterki. Grzyby namoczyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę, chwilę przesmażyć. Dodać mięso i zrumienić. Wrzucić czosnek, wymieszać. Dodać marchewkę, przesmażyć. Dodać grzyby, przesmażyć. Polac wszystko obficie sosem sojowym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.