kurczak z pastą z tamaryndowca (południowe Indie)

kurczak z pastą z tamaryndowca (południowe Indie)

kurczak z pastą z tamaryndowca (południowe Indie)

Składniki: 1/2 kg kurczaka bez kości (mogą być piersi, mogą być nogi, albo jedno i drugie) 1 łyżka garam masala 2 łyżki mielonego chili 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy sok z 1/2 limonki, albo 1 cytryny 2 łyżki pasty z tamaryndowca 1 łyżka pasty czosnkowo – imbirowej (zmielony imbir z czosnkiem, w proporcjach 1:2) sól do smaku   2 łyżki skrobi kukurydzianej, albo ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 1 roztrzepane jajko   1 łyżka klarowanego masła 2 – 3 liście curry 2 – 3 suszone strąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu stajnia gołębie od kuchni

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Magiczne substancje spalające tłuszcz

Jeżeli masz dodatkowe kilogramy w postaci tkanki tłuszczowej i ćwiczysz, a nie możesz ich spalić to może coś jest nie tak w diecie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.