W gorące dni z powodzeniem można ją podawać, jako danie główne. Składniki: ziemniaki (1 – 2 na osobę) jajka na twardo (2 na osobę) papryka zielona papryka czerwona pomidory dymka czarne oliwki vinaigrette Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić i obrać. Połamać na mniejsze – ale nie bardzo drobne – kawałki. Jajka pokroić w ćwiartki, papryki w grubą kostkę. Pomidory pokroić w ósemki. Dymkę posiekać. Wymieszać warzywa, polać vinaigrette, udekorować jajkami i oliwkami. Podawać. ... czytaj dalej...
Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...