Przepis na : kolacja
KACZKA W JABŁKACH Z POMARAŃCZAMI Jak przygotować kaczkę w jabłkach? Dzisiaj chciałabym Was zachęcić do przygotowania przepysznej i mięciutkiej, rozpływającej się w ustach kaczki wiejskiej w jabłkach z dodatkiem pomarańczy. Kaczka kiedyś wydawała mi się i nie raz była niezłym wyzwaniem kulinarnym, tym bardziej wiejska kaczka, którą na prawdę aby zrobić mięciutką trzeba posiąść trochę wiedzy i praktyki. Metodą prób i błędów osiągnęłam perfekcje w tej dziedzinie. Pierwsza najważniejsza rzecz, to temperatura pieczenia. Kacz... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)